НАЧАЛО  



  ПУБЛИКАЦИИ  



  БИБЛИОТЕКА  



  КОНТАКТЫ  



  E-MAIL  



  ГОСТЕВАЯ  



  ЧАТ  



  ФОРУМ / FORUM  



  СООБЩЕСТВО  







Наши счётчики

Яндекс цитування

 

      
Институт стратегического анализа нарративных систем
(ИСАНС)
L'institut de l'analyse strategique des systemes narratifs
(IASSN)
Інститут стратегічного аналізу наративних систем
(ІСАНС)



статья

Олесь Янчук

ХРИСТОС АКБАР!

Попри розвиток технологій, релігії й надалі творитимуть світ. Питання у тому, яка з них візьме на себе цю функцію, хто очолить цей процес. Сьогодні зі впевненістю можн констатувати - іслам заявляє готовність до цього. Аллах здатен на це.

А чи здатен Христос? Подобається нам це чи ні, але сьогодні в ісламі більше розуміння й віри. Мусульманин інтенсивніше відчуває присутність Господа, ніж християнин. Саме в цьому криється причина стрімкого поширення ісламу в світі. На аятах Корану створюється новий архетип культури, подібний до того, що зображено московськими художниками в "Ісламському проекті".

І це має насторожити нас, християн. Інтенсивність віри. Напруження релігійного почуття. Ніхто з мусульман не піддає сумніву того, що усіма його успіхами - банківськими операціями, реалізацією нафти, будівельним бізнесом, торгівлею, - він зобов'язаний Аллаху.

Шахіди віддають життя (які б ідеї їх не надихали) зі впевненістю, що їхня душа потрапить до раю.

Мусульманин твердо знає - трапити до Царства Небесного модна тільки через служіння Аллаху.

І вже напевне ніхто не піддає сумніву його наявність.

Християнин, чомусь, впевнений у протилежному - досить раз на тиждень поставити свічку і скупо помолитися. А причащатися можна взагалі раз на рік.

Мільйони в світі готові вмерти за Аллаха. І ніхто не готовий віддати життя за Христа.

Мова не про релігійний фанатизм, як це прагнуть нам нав'язати кабінетні політики - атеїсти. Це про силу віри, про інтенсивність почуття присутності Бога.

Насправді ж, проблема християнства в тому, що традиція, обряд тут заступили віру. Християни, здебільшого, ходять до храму тому, що так прийнято, а не з почуття потреби спілкуватися з Живим Богом.

Зустрівши Христа, який проповідував би на Дерибасівській сьогодні, не впевнений, що багато з тих, хто зве себе християнами, пішли б за Ним. Уявіть собі особу, що закликає вас кинути батька і матір, продати квартиру, дачу, машину, гроші віддати жебракам, не дбати про їжу та одяг, зректися всього земного і йти за ним, незнаним, що обіцяє дари небесні. Чи багато пішло б? А саме так починалося християнство.

Ось у цьому і є інтенсивність віри. Ми стоїмо перед грізною Добою. Добою змагу релігій за домінування. Вона буде жорстокою і цікавою. Ми можемо перемогти, якщо будемо гідними цієї місії. Якщо повіримо у Бога Живого. Якщо приймемо Христа.

nationalvanguard



 

   
вверх  Библиография г. Ивано-Франковск, Группа исследования основ изначальной традиции "Мезогея", Украина


Найти: на:
Підтримка сайту: Олег Гуцуляк spm111@yandex.ru / Оновлення 

  найліпше оглядати у Internet
Explorer 6.0 на екрані 800x600   |   кодування: Win-1251 (Windows Cyrillic)  


Copyright © 2006. При распространении и воспроизведении материалов обязательна ссылка на электронное периодическое издание «Институт стратегических исследований нарративных систем»
Hosted by uCoz